ARTIST


Työskentelen värien, kaksiuloitteisten muotojen sekä pinnan rakenteen kanssa. Töissäni on usein vahvaa kontrastia, valon ja varjon tasapainon etsimistä sekä usein myös voimakasta struktuuria työn pinnassa. Työskentelen luoden kerroksia, erilaisia pintoja jotka kuultavat toistensa alta.

Kuvan rakentaminen, fyysinen kosketus kuvaan on minulle tärkeää, miten kuva rakentuu käsissäni, miltä materiaalit tuntuvat. Työskentelyni on kehollista ja intuitiivista. Aika katoaa, ympäröivä maailma katoaa ja on vain minä ja se miltä taide tuntuu ja miten se kuljettaa minua eteenpäin. Kosketus on kaksipuoleista, kun koskettaa jotakin, tulee myös itse kosketetuksi. Kun mitä maalaan ja teen käsilläni taidetta, se myös jollain lailla tekee minua. Taide löytyy niin itse teoksista kuin myös tekemisen prosessista.


          


ARTIST STATEMENT
About me
Ilma-Sofia Kuismanen 
- kuvataiteilija

Elämä on taidetta.

Minulle taiteen tekeminen on hyvin kehollinen kokemus ja teos syntyy intuitiivisesti tunteesta, niin mielen kuin kehonkin. Teos syntyy jostain enemmästä kuin alkuperäinen ajatus siitä, se virtaa ja muuttaa muotoaan, liikkuu ja elää. Työskennellessä aika ja ympäröivä maailma katoavat, jokainen osa, viiva, piste, siveltimen veto löytää omalle, oikealle paikalleen ja kaikki on harmoniassa keskenään. Värit ja pinnanmuodot edustavat minulle tunteita, muistoja, hetkiä, tulevia ja menneitä.
Minulle taiteen välityksellä kommunikaatio on estottomampaa ja suorempaa kuin kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus. Tunteet ovat avoimina ja esillä, mutta kuitenkin minusta irrotettuna, niin että voin itsekin tarkastella niitä kuin ulkopuolisena.

Moniulotteinen teos elää.  Se elää katsojassa, sillä jokainen uusi katsoja tekee työstä taas uuden.


Ilma-Sofia Kuismanen  
- visual artist

Life is art.

For me, making art is a full body experience and the work is intuitively born of emotion, both from the mind and the body. The work of art is born from something more than its original idea, flowing and changing its shape, moving and living. While working, time and the surrounding world will disappear; every part, line, point, and brush stroke finds its own, rightful place and everything is in harmony with each other. Colors and surfaces represent emotions, memories, and moments, future and past for me.
For me, communication through art is more uninhibited and direct than face-to-face interaction. All my feelings are open and on display, but still detached from me, so that I can study them as if I were an outsider.

A multidimensional piece lives on. It lives within the viewer, as each new viewer makes the work new again.

Ilma-Sofia Kuismanen


Hei! Nimeni on Ilma-Sofia.
Olen kuvataiteilija (AMK), kuvittaja, valokuvaaja. Myös vaimo, äiti ja koiran omistaja.

Abstrakteja tunteita tummalla twistillä. Kuvituksia, digitaalisia muotokuvia ja niin edelleen. Rakkaudella, Pohjois-Suomesta.

Jos olet kiinnostunut ostamaan taideteoksia tai tilaamaan oman kustomoidun maalauksen tai kuvituksen, ota rohkeasti yhteyttä.Hi! My name is Ilma-Sofia.
I am an artist (BFA), illustrator, photographer. Also a wife, mother and dog owner.

Abstract emotions with a dark twist. Illustrations, digital portraits and more. With love, from northern Finland.

If you are interested in buying my artwork or ordering a custom piece, painting or illustration, please contact me.

CONTACT
By email, click HERE

Contact form, click HERE

You can find me on
Instagram and Facebook too!
Ilma-Sofia Kuismanen 2022